Natura

  El nostre entorn natural

La Vall de Montblanc Cascada de La Vall
Les vinyes Les vinyes, un dels cultius de la comarca
Un atmetller florit Un ametller florit

Montblanc està situat al peu de les Muntanyes de Prades i és una de les principals portes d'accés en aquest espai natural protegit. La seva situació converteix el municipi en punt de sortida de nombroses rutes que recorren camins d'una gran riquesa paisatgística i ecològica. A més el terme municipal està travessat per dos rius principals, el Francolí i el seu afluent l'Anguera, on es pot veure una vegetació de ribera.

Precisament en aquests entorns naturals és on es situen la major part de pedanies de Montblanc i les ermites de Sant Joan i de Sant Josep, espais ideals per passar una estona amb la família. Destaca també l'entorn anomenat la Vall, una reserva d'aigua per a la vila i un lloc encisador per anar a berenar.

El punt més elevat del municipi és la Mola d'Estats, tossal situat a 1.126 metres, a les Muntanyes de Prades i es troba a 9km del Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet

En definitiva, Montblanc té moltes i molt bones oportunitats per gaudir de la natura, practicar esport, relaxar-se o simplement deixar-se portar per sensacions de calma, tranquil·litat i contemplació.

El temps a les Muntanyes de Prades www.meteoprades.net